Információk

2016 elején újra nyílik Muscat legjobb halpiaca

2016. okt. 7.

Hamarosan újra megnyílik Muscat egyik ikonikus helyszíne: a Muttrah halpiac (az első negyed év végére ígérik az átadást.) „Az átalakítási munkálatok többé-kevésbé kész vannak, így bízunk benne, hogy a közeljövőben sikerül átadni a piacot” – a helyi önkormányzat illetékese szerint.

Az új piacon lesz zöldség-gyümölcs részleg és kávézó valamint tenger gyümölcse étteremmel is gazdagodik a kínálat. Mind a helyi mind pedig a turista látogatóra számítanak majd, hiszen a látogatók által használt Kabusz szultán kikötő mellett található a piac.

Az 1410 négyzetméteren 120 halas és további 40 feldolgozó áll rendelkezésre a nyitás után. Egyéb húsokat és szárnyasokat kínáló részleg is lesz. A higiénia és magas minőség kiemelt szerepet játszik továbbra is a helyi illetékesek szerint.
(forrás: Times of Oman)

TIPP: még annak is érdemes ellátogatni erre a piacra, aki nem különösebben szereti a halat, extrém széles kínálat és a helyi kultúra tanulmányozása végett. Ha végignézzük a közkedvelt véleményoldalakat, nagyon jó kritikákat olvashatunk, a hal mindig friss, így nincsenek zavaró szagok. Egyedül a cipőre figyeljünk, a nedvesség miatt zárt cipőt javaslunk a halpiac látogatásánál.

[yuzo_related]

Pin It on Pinterest

Share This